9 Nisan 2010 Cuma

İSLAM' IN IŞIĞINDA



S.A.
Uzun bir aradan sonra tekrar selam sana blog alemi :))
Sevgili minenin blogunu ziyaret edince "İSLAM'IN IŞIĞINDA" isimli bir etkinlik gözüme çarptı ve çok hoşuma gitti , katılmak istedim. Anladığım kadarıyla ister kendi yaptığınız istersenizde peygamberlerimizin yaptığı dualarla bu etkinliğe katılıyorsunuz. Etkinliğin fikir sahibi gelibolu17 kendisinden Allah razı olsun. Kutlu Doğum Haftası arefesinde çok güzel bir iş çıkarmış.
Bu etkinliğe bende Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) bir duasıyla katılmak istiyorum. Bu duanın yeri bende çok ayrıdır. Sıkıntılı bir zamanında dua kitabını rastgele açtığımda karşıma çıkmış halime dua olmuştu :)


selam ve dua ile

" Ey Allah'ım kalbimi ikiyüzlülükten , amelimi gösterişten ve gözümü hainlikten arındır. Sen gözlerin hainliğini ve kalplerin gizlediğini elbette bilirsin. Allah'a hamd ile (O'nu noksan sıfatlardan) arındırırım.


Ey Allah'ım günahlarımı affet, rızkımı bollaştır, huyumu güzelleştir, verdiğin rızıkla beni kanaatkar, kazancımı da pak eyle. Beni; bana nasip etmediğin birşeyin peşine düşürme. Sen benden hoşnut olmadıkça da beni dünyadan alma. Ey merhametlilerin en merhametlisi : bana Rahmetinle muamele et.


Allah'ım ömrümün sonunu onun en hayırlısı eyle. en son işlerim Amellerimin en hayırlıları ; Sana ulaşacağım gün de en hayırlı günüm olsun.


Ey dehşete düşenlerin en yakını , Ey yalnızların candostu, Ey ümitsizlerin yardımcısı, Ey yoksulların varı , Ey zayıfların gücü , Ey fakirlerin hazinesi , Ey gariplerin şikayet kapısı , Ey büyüklüğünde tek olan , Ey bağışlamaları ile tanınan , Ey fazlı ve keremiyle bol bol veren
Allah 'ım , Muhammed ve yakınları hürmetine , sıkıntılı zamanımda yardımıma yetiş. (amin)

9 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

canım çok teşekkürler.Allah razı olsun.
selamlar hayırlı cumalar

arzu dedi ki...

rica ederim Rabbim cümlemizden razı olsun. hayırlı bereketli cumalar

iç ses... dedi ki...

hoşgeliniz yeniden.
muhteşem bir dua.tüm yüreğimle amin diyorum.Allah razı olsun.

arzu dedi ki...

amin cümlemizden :)
selam ve dua ile

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel bi dua.blogunuzu kısa süre önce keşfetmiştim ama yazmıyordunuz bıraktınız diye üzülmüştüm iyki geri döndünüz.merve

arzu dedi ki...

sevgili adsız ,
beğenmene çok sevindim Allah razı olsun. bazı teknik sonra ailevi sağlık problemleri yaşadık ondan dolayı vakit ayıramadım.her zaman beklerim
selam ve du ile

humeyra dedi ki...

Çok güzel dua, özellikle ilk kısmı. Hep bundan çekiniyorum. Allah niyetimizi halis kılsın.

arzu dedi ki...

evet hümeyra ilk kısmıda çok güsel ortalarıda sonuda :) ee Efendimiz'in yaptığı ne kötü olabilirki :))
selam ve dua ile

humeyra dedi ki...

Selamlar,
Gelibolu17 ile ortak hazırladığımız etkinliğe katılanlardan birine ufak bir hediye verecektim. Kura attım, size denk geldi:) Elmalılı Hamdi Yazır'dan Cep Meali göndermek istiyorum, göndereceğim bir adres bildirirseniz.