14 Ekim 2009 Çarşamba

selamlar :))

İnternette o kadar çok yemek sitesi ve blogu varki ! bundan dolayı kendi blogumda yemek tarifi yayınlamak
bana göre değil . Yani pek mantıklı gelmiyor bana .
Oktay Usta , Emine Beder , Sahrap Soysal gibi büyük aşçılar , ve kendi evinin mutfağında iyi olup blog - site açan bay ve bayanlar bir "tık" ötedeyken yemek tarifi yayınlamak benim haddim değil :))

Sizinle yaptığım yemekleri ve (bana göre olan) püf noktalarını paylaşacağım.
Çünkü her insanın pişirdiği yemeğe göre mutlaka bir püf noktası vardır. Ben pirinci hem önceden ıslarım hemde pişirirken kavururum. Ama çoğu insana ıslanmış pirinci kavurmak mantıklı gelmiyor bunun gibi örnekler yüzlerce . . .

Artı parantez ilk defa tattığım ve hoşuma giden bir yiyecek olursa tabii ki paylaşırım :))

Blogumda sol üst köşede "Yemekte Ne Var ?" adlı bölümde sizlerle her gün neler pişirdiğimi paylaşacağım. Çok iyi fotoğraf çekemem , bundan dolayı pişirdiğim yemeklerin resimlerini internetten alacağım. Resimi aldığım siteye resimin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gelelim püf noktalarına :

Güveçte Kuru Fasulye yaparken ; geceden ıslattığım kuru fasulyeyi 1 saat , ilk 30 dk. yüksek ateşte sonraki 30 dk. kısık ateşte pişiririm.
Pirinç Pilavı yaparken ; 1 saat önceden ılık su ile ıslattığım 1 ölçü pirinci yaklaşık 10 dk. kavurup 1/5 ölçü kaynar su ekleyip önce yüksek ateşte su pirinçlerin hizasına gelince kısık ateşte (tencerenin kapağı kapalı vaziyette) pişiririm.

İstifadenize sunar , hayırlı günler dilerim :))

selam ve dua ile
arzu

1 yorum:

Hilal dedi ki...

arzucum hayırlı olsun blogun :)
Hilal